torsdag den 25. november 2010

Smartboard=Smart boy?

Sindssyge er når man gentager en handling igen og igen, og forventer et nyt resultat”.

Da jeg gik i 5 klasse i folkeskolen, ville min dansk lærer gerne have vores klasse til at skrive "logbog" om hvad vi lavede, og hvad vi havde fået ud af dagen i skolen. Projektet gik i vasken for mig da jeg synes det var kedeligt, og ikke synes det var oprivende at sidde og skrive i et kladdehæfte.

Hvis man forstiller sig at man indførte blogs, Twitter, Facebook, osv. som en ny måde at føre "logbog" på, ville det så fange eleverne mere, end et gammeldags kladdehæfte? Ville dette i sidste ende give et bedre produkt, end det gamle kladdehæfte?

Det virkelig spørgsmål er om en ny form også giver et bedre indhold?

Man kan sige meget om digitale medier i folkeskolen, og der er sikker mange der vil mene det er djævlens værk. Jeg mener det skal være meget velkommen! Måske kan det fange nogen der ellers ville falde fra. Måske kan man "snyde" eleverne til at lære mere. Som de drenge der er svage elever i folkeskolen, men når det kommer til computer spil har forståelse på et højt niveau.

Det er dem man kan vinde brugen af disse medier!

Men vi kan miste indholdet og fagligheden i smartboards, blogs og internet aktiviteter. Indholdet skal altid kommer først, og derefter kan man sætte fokus på formatet.

1 kommentar:

  1. Af Nikolaj Houg

    Hej Jacob

    Jeg synes det et en spændende spørgsmål du får sat fokus på her!! Jeg kan godt se det smarte i ät få børnenes "blog" kultur fra facebook og twitter til at blive videreført i skolen og det kan blive en måde for dem at lære og udvikle sig på!!

    Om nogle år vil du kunne udnytte bla. apple Ipad, som skriveredskreb i undervisningen som kan blive tilkoplet smartboard, og man kan efter hver time skrive i sin "blog" som læren senere kan hive frem til egent brug i forhold til hvor god underviser du er og hernest til om barnet har fuldt med!!??

    SvarSlet